This office headquarters building is located on a corner of the premier intersection along historic Main Street in a major city in South Carolina.

The Design aims to create a structure that is both iconic and contextual. The brick-clad podium grounds the building and is a direct response to the scale, texture, and volumetric rhythm of Main Street. The remaining massing is broken down into two levitating, reflective glass volumes which serve to identify the two separate user groups of the building: the anchor tenant and spec office. The reflective cubes rotate within the boundary of the volume below, optimizing the floorplate depths while stepping the massing back from the street.  The large outdoor terraces at the entry level of the floating volumes serve to bolster Main Street’s heavily vegetated, pedestrian-friendly atmosphere and create desirable outdoor amenity space for the offices.  The corner entry is reserved for a major retail tenant to focus steady activity at the intersection throughout the day.  The office entry is moved to the interior property line to align with an existing crosswalk and utilizes residual space to create a quadruple-height atrium with a grand staircase providing direct access to the parking levels and 4th floor terrace

IMG_1964_EDITED.jpg
 
180514_DEEP FRIED CAKE_WINTER_FINAL_Lres.jpg
 
180513_CAKE DUSK_DOUBLE STACKED_low res.jpg
180516_terrace.jpg
atrium_stair_180510.jpg